IJsblokjes
Een zak van 5 kg heeft een volume van 10 L en bevat ongeveer 250 ijsblokjes. Om te berekenen hoeveel ijs u nodig hebt reken altijd een gemiddelde van 4 ijsblokjes per glas. Voor party’s, nachtclubs en bars dient met het aantal personen te delen door 4 om de nodige hoeveelheid ijsblokjes in kg te weten.
Crushed ice
Met een zak van 10 kg heeft u voldoende ijs om 70 cocktails te maken.
Korrelijs
Een zak van 10 kg heeft een volume van 20 L en kan 5 grote flessen op temperatuur brengen en houden.
Fles wijn of champagne direct koelen
Wilt u zo snel mogelijk een fles koelen? Los in een halve emmer water zoveel mogelijk zout op, vul de emmer met ijsblokjes of korrelijs en steek de fles erin. Na een zes tot acht minuten is de fles op ideale temperatuur.
Mojito
Ingredienten: • 2 el (riet)suiker • verse muntblaadjes • 1 limoen • 3 delen spuitwater • 1 deel rum • crushed ijs
Doe de suiker in een breed glas en stamp de muntblaadjes fijn met de suiker, en de limoenblokjes.
Voeg een beetje spuitwater bij.
Roer totdat de suiker opgelost is, voeg al roerend de rum toe.
Vul het glas bij met crushed ijs en schenk de rest van het water over het ijs.
Cuba Libre
Ingredienten: • 4cl donkere rum • 1 limoen • Cola • ijsblokjes
Doe een paar ijsblokjes in een longdrinkglas en voeg de rum en het limoensap toe.
Meng met een roerstokje tot het glas goed koud is.
Vul bij met ijskoude cola en garneer met een schijfje limoen. Proost !
Margarita
Ingredienten: • 1 limoen • fijn zout • 4cl tequila • 1cl triple sec • ijsblokjes of crushed ijs
Wrijf de rand van een cocktailglas in met een stukje limoen. Schep 2 eetlepels zout op een bordje, schud er even mee en dompel het glas in het zout, zodat u een mooi egaal randje krijgt. Doe een paar ijsblokjes in een shaker en giet de tequila, de triple-sec en het limoensap erbij. Schud krachtig tot het drankje ijskoud is. Zeef het in het cocktailglas.